sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Hildan ensimmäinen uusivuosi

Vuosi 2017. Tänä vuonna Hilda täyttää vuoden. Enpä olisi kesäkuussa uskonut, että Hilda elää vuodenvaihteen yli. Niin toivotonta kuvaa meille alussa maalailtiin. "Korkeintaan kaksi viikkoa", ja tänään tuo kultahippusemme on 6,5 kuukautta ja syö parhaillaan omenapilttiä isänsä sylissä.

Meillä oli mukava, lastentahtinen uusivuosi. Siskoni oli meillä miehensä ja viiden poikansa kera, joten hulinaa riitti kymmenpäisen lapsikatraan kanssa. Hilda oli aluksi vähän levoton muiden joukossa, mutta rauhoittui, kun isät lähtivät lasten kanssa katsomaan Nokialle ilotulitusta. Sen jälkeen isommat lapset olivat vähemmän levottomia, mikä vaikutti myös Hildaan, jonka kanssa loppuilta sujui leppoisasti.

Juttelimme siskoni kanssa, että Hildasta on tullut koko ajan yhä skarpimpi. Hänestä tuskin huomaa eroa tavalliseen vauvaan. Katseen harhailu ja "poissaolokohtaukset" ovat väistyneet, ja tilalle on tullut seurallinen ja hymyilevä tyttölapsi. Hän taitaa itsekin tietää kuinka ihana on kaikkien mielestä.

Hymyjä äidille
Uudenvuodenyön Hilda nukkui paremmin ja pidemmin, kuin koskaan. Refluksilääke on auttanut selkeästi neidin oloa. Kokonaan se ei ole oireita poistanut, mutta hän näyttää voivan paljon paremmin aiempaan nähden. Yöhuudot ovat rajusti vähentyneet, mistä olemme kiitollisia. Edelleen jaksan ihmetellä, ettei kukaan hoitohenkilökunnasta ole aiemmin epäillyt näin ilmeistä vaivaa. Maidonsakeuttajaa yksi lääkäri kehotti jo aiemmin kokeilemaan, koska Hilda veti maitoa väärään kurkkuun lähes joka syöttökerralla jossain vaiheessa ja sai tämän takia hengityskatkoksia, mutta hänkään ei puhunut sanaakaan refluksista. Maidonsakeuttajan käyttäminen Hildan kanssa oli mahdoton tehtävä. Joka syömiskertaa ennen olisi pitänyt antaa iso määrä veteen sekoitettua sakeuttajaa tai vaihtoehtoisesti sekoittaa jauhe maitoon. Hildan kohdalla ei ikinä tiedä paljonko hän milloinkin syö, joten maitoa olisi mennyt paljon hukkaan. Minulta kyllä tulee maitoa hyvin, mutta ei enää juurikaan ylimääräistä. Korvikkeen kanssa sakeuttajan käyttö olisi varmaan ollutkin mahdollista, mutta koska Hilda ei korvikkeelle lämpene, tämäkin on poissuljettu mahdollisuus.

Vaikka Hilda huolisikin korviketta, välttäisin sen antamista hänelle. Hildalla, kuten veljilläänkin, on diabetekselle altistava geeni, joten äidinmaito on siksikin parasta ravintoa hänelle. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, lehmänmaidolla on todettu yhteys diabeteksen puhkeamiseen. Osallistumme Hildan kanssa dipp-tutkimukseen ensisijaisesti itsekkäistä syistä. Jos hänelle puhkeaisi diabetes, hänestä olisi ehkä vaikeampi tätä huomata, joten tutkimuksessa saadaan arvokasta tietoa mahdollisesta sairastumisesta.

Näillä tunnelmilla aloittelemme tänään vuotta 2017 ja toivomme vuodesta rakkaudentäyteistä, ja ennenkaikkea Hildalle paljon terveitä päiviä. En itse tässä elämäntilanteessa tee kovin pitkälle suunnitelmia, mutta kyllä mielessä siintää jo ensi kesä, koska kaipaan jo lämpöä ja valoa. Kesä, jolloin Hilda täyttää vuoden.

Onnellista uutta vuotta

2 kommenttia:

  1. Ihana suloinen pikkuneitonen kaikkea hyvää teidän perheelle toivoo innokas bloginlukija mummi

    VastaaPoista