torstai 20. huhtikuuta 2017

Nexiumista

Tajusimme juuri, että Hilda on taas vähentänyt syömisiään. Maitokaan ei meinaa millään kelvata. Mietimme, että onkohan hän tulossa taas kipeäksi, kun Antonilla ja Iidalla on flunssaa. Olemme pyytäneet heitä pysymään kaukana Hildasta, mutta ainahan pöpöt voivat silti levitä. Tuntuu kurjalta sanoa, ettei nyt saa tulla siskon lähelle, mutta heidän on pakko ymmärtää, että muuten olemme taas kohta sairaalassa. Hildalle pienikin flunssa on aina iso juttu. En tiedä miten sitä voisi tarpeeksi korostaa.

Mutta siis viime kerralla, kun Hilda sai Nexiumia, jouduimme lopulta hakemaan nenämahaletkun hänelle, kun syöminen loppui lähes kokonaan. Nyt uhkaavasti vaikuttaa siltä, että taas syöminen vähenee ja vähenee. Lopetamme Nexiumin antamisen tähän ja koitamme keksiä jotain muuta helpotusta refluksioireille. Vähän Nexium tuntuu niitä rauhoittaneen, mutta ei kokonaan. Katsotaan miten nyt käy. Inhottaa tämä tasapainoilu näiden oireiden kanssa. Toisaalta olisi ollut hyvä, jos ph-mittauspäivä olisi ollut huono refluksipäivä, jos vaikka olisimme saaneet jonkun toisen lääkkeen kokeiluun. Nyt on pärjättävä näin.

Vähän kyllä ihmettelen, että eikö tosiaan ole muuta lääkevaihtoehtoa. Onko teillä lukijoilla kokemusta tai tietoa muista refluksilääkkeistä näin pienille? Ilmeisesti sydänviat saattavat vaikuttaa joidenkin lääkkeiden antamiseen, mutta konsultoin viimeksi osastojaksolla sydänlääkäriä, joka sanoi, että Hildan sydänvika ei ole este lääkkeille. En oikein itse enää tiedä mitä tässä pitäisi tehdä. Pitää kai vaan jaksaa. Haluaisin taas nähdä rennon hymyilevän Hildan vaivoissaan kiemurtelevan sijaan.

9 kommenttia:

 1. Meillä oli käytössä semmonen lääke kuin zantac, se autto hyvin oireisiin meillä:) myös maidonsakeuttaja auttoi oireisiin! Tietty paljon pystyasennossa oleminen myös helpottaa, mutta en tiedä kuinka se teillä onnistuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä :) Täytyy tutustua tuohon lääkkeeseen. Meille ei ole puhuttu muista lääkkeen mahdollisuuksista mitään. Ehkä täytyy myös tuota sakeuttajaa kokeilla uudestaan. Koimme sen käytön Hildalla hankalaksi.
   Paljon Hilda onkin pystyasennossa sylissä tai puoli-istuvassa asennossa, mutta joutuu myös olemaan paljon makuuasennossa.

   Poista
 2. Nestemäisestä gavisconista oli ainakin kummipojalle iloa, rinnalla oli myös maidonsakeuttaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös ollut Gaviscon käytössä, ja se onkin auttanut aina pieneksi hetkeksi. Tuota maidonsakeuttajaa täytyykin kokeilla, kun luovutin sen suhteen melkein heti.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Moikka. Meillä kun on nuorin myös potenut pahasti refluksia niin gaviskonia käytettiin, mutta todeytiin että tärkeämpänä oli saada ulosteet pehmeämmäksi ja useammin, se auttoi. Meillä nimittäin kova kakka tai pitkät ulostevälit pahensi tilannetta. Ja mitä pienokaisen lähisyymiseen tulee niin sitä saa kieltää kipeiltä sisaruksilta, meillä on aina tehty niin. Ja myös mahataudin aikana karanteeni on käytössä, yksi vessa sairaille toinrn terveille, kumihanskat siivojalle ja ruuat potilaalle paikan päälle, sekä ehdoton käsipesu kotiin tullessa. Tänä vuonna 8 kotiasukkaasta oksensi vain 1 ja muut säästyi. Niin pidän siis tämän perheisännän kehittämään systerman erittäi järkevänä. Lapsetkin ymmärtää kyllä että joskus rakkaus vauvaan on sitä että en halaa nyt kun olen kipeä ettei pöpö tarttuis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi. Meillä oli aikaisemmin Hildan kanssa ongelmana tuo kakkaamattomuus, kun hän kakkasi viikon välein. Nykyisin hän kakkaa päivittäin, parhaimpina jopa kahdesti. Se ei nyt liene enää ongelma. Jotain pitäisi kuitenkin tehdä, sillä yöt ovat menneet taas kauheiksi :(
   Ongelma lasten läheisyydessä on se, etteivät he itse välttämättä koe olevansa kipeitä, vaikka nenät vuotavat jne. Monet aikuisetkin tuntuvat ajattelevan, että eihän pieni nuha mitään haittaa. Mutta Hildalle haittaa. Pienikin flunssa vie aina sairaalaan :(

   Poista
 5. Hei!Kiitos blogistasi! On ihana seurata mitä teidän elämään kuuluu!Hilda on aivan ihana ja valloittava tyttö.

  Meidän kaksivuotiaalla erityisellä oli vuoden ikään asti varsin vaikeaa takaisinvirtausta, toki sitä ei ikinä refluksiksi todettu vaan johtui ilmeisesti alentuneesta lihasjänteydestä,jonka vuoksi myös nielun ja ruokatorven lihakset olivat ja ovat heikommat. Käytimme maidonsakeuttajaa (nutrilonin nutrison) ja gavisconia, joista saatiin jonkinlainen apu. Maidonsakeuttaja valitettavasti myös ummettaa, jos joutuu käyttämään suuria määriä.Mutta on kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen! Myydään apteekissa sekäsken suuremmissa tavarataloissa.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Meilläkään ei ole varsinaisesti diagnosoitu refluksia, mutta kovin on sen tyylisiä oireita. Nyt on taas vähän helpottanut oireet, ehkä sen takia, että kiinteitä ruokia on mennyt entistä enemmän. Toivon, että pärjätään ilman sakeuttajaa, koska ummetus/laiska suoli on ollut Hildan ongelma, mikä taas pahentaa selvästi refluksioireita. Nyt kun suoli toimii, en toivo siihen muutosta :) On tää kyllä aikamoista oravanpyörää ja tasapainoilua!
   Kiitos kommentista ja ihanaa kevättä teille!

   Poista