maanantai 15. toukokuuta 2017

Yöhuutoa

Käytiinpä taas Taysissa kääntymässä. Hilda on nyt huutanut kaksi kokonaista yötä, joten toivoin palaavani kotiin korvatulehdusdiagnoosin tai jonkin muun vastaavan kanssa, jotta joku selkeä hoidettavissa oleva syy olisi löytynyt. No, eipä löytynyt.

Olen hyvin iloinen viime kerroilla kohtaamistamme nuoren polven lääkäreistä, jotka tuntuvat ottavan huolemme ja mielipiteemme tosissaan. Tänään lääkäri pohti refluksin mahdollisuutta yöhuutoon. Olen itsekin lukenut, että monilla refluksilapsilla oireet pahenevat flunssan aikana, joten onhan se mahdollista. Kokeilemme nyt Hildalle Losec mupsia, koska mielestäni Nexium on aiheuttanut Hildalle ruokahaluttomuutta. Katsotaan kuinka tämän lääkkeen kanssa käy.

Nyt kun Hilda ei ole syönyt kiinteitä juurikaan, niin olemme lisänneet Infatriinin määrää, jotta hän saisi tarpeeksi energiaa. En tiedä johtuuko siitä, mutta Hildan vatsavaivat ovat selkeästi lisääntyneet. Juttelin ravitsemusterapeuttien kanssa, ja kokeilemme toista, paremmin siedettyä ravintoliuosta Infatriinin tilalle. Toivottavasti se maistuu Hildalle. Ajattelin kuitenkin kokeilla yhden asian kerrallaan, jotta tiedämme mikä auttaa mikäli apu löytyy nyt. Eli kokeilemme ensin refluksilääkkeen vaikutuksen.

Menimme siis sairaalaan taas ambulanssikyydillä, sillä ilman lisähappea Hilda ei edelleenkään pärjää. Tuntui vähän turhalta yhteiskunnan varojen tuhlaamiselta ajella taas ambulanssilla ympäri kylää, ja pahoittelinkin ambulanssin henkilökunnalle, että saivat nyt vähän turhan työkeikan. Ei vain nyt ollut muutakaan vaihtoehtoa. Olisipa kätevää, jos olisi kotilääkäripalvelu.

Mietimme sairaalassa hoitajan kanssa, että mitenköhän pääsemme kotiin, sillä osastolle emme nyt halunneet jäädä. Olisimme toki saaneet, mutta mielummin tulimme kotiin. Hoitaja ja lääkäri saivat asian hoidettua niin, että saimme kuin saimmekin vihdoin matkahappirikastimen lainaan. Tosin vain kahdeksi kuukaudeksi. Ihanaa kuitenkin, että kesällä pääsemme sen turvin halutessamme lähtemään vaikka johonkin reissuun, jos haluamme ja pystymme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti