perjantai 16. kesäkuuta 2017

Hilda 1 vuotta

Tänään on päivä, jota en vuosi sitten uskonut näkeväni. Tänään on ilon ja hurraahuutojen paikka, sillä kaikille niin rakas ilopilleri Hildamme täyttää tänään kokonaisen vuoden.

Siskoni Heini kävi kuvaamassa yksivuotiasta, joka tosin ei ollut kovinkaan yhteistyökykyinen, ainakaan ennenkuin sai saparot päähänsä. Tässä julkaisussa esiintyvät kuvat yhtä lukuunottamatta ovat Heinin ottamia (täysin muokkaamattomina, jotta sain julkaistua tämän Hildan oikeana syntymäpäivänä).

(Kuva Heini Andolin)

Hiukset kuntoon, niin hymyilen! :)
(Kuva Heini Andolin)Kyyneleet virtaavat pitkin poskia muistellessani kulunutta vuotta. Siihen on mahtunut niin paljon huolta, surua, taistelua ja valvomista, mutta ennen kaikkea iloa, onnistumisia ja selviytymisiä. Vuosi on ollut yksi elämäni antoisimmista vuosista.

Hildan myötä olen oppinut itsestäni ja elämästä uusia asioita. En tiennyt olevani näin vahva, ennenkuin oli pakko olla. Elämä ei aina mene niinkuin itse haluaisimme, mutta se voi silti olla täyttä ja hyvää elämää. Vuosi on ollut rankka niin henkisesti kuin fyysisesti erityisesti meille vanhemmille, mutta koen vahvasti, että Hildan ja kaikkien koettelemusten myötä myös parisuhteemme on vahvistunut. On sellainen tunne, että selviämme yhdessä mistä vaan. Olen kiitollinen Jukalle, että hän on ottanut täyden vastuun tyttärestään. En osannut aiemmin kuvitella millaista on yhdessä tasavertaisina hoitaa lasta. Kuljemme yhdessä pariskuntana ja perheenä tätä matkaa.

"Isä auta mua!"
(Kuva: Heini Andolin)

Lisäksi olen saanut uusia ystäviä ja vanhoista ystävyys- ja sukulaisuussuhteista osa on entisestään vahvistunut, osa taas jäänyt taka-alalle. Erityisen kiitollinen olen Hildan kummitädistä, jonka kanssa emme olleet tunteneet ennen Hildan syntymää kovinkaan kauaa, mutta siitä huolimatta hänestä on tullut yksi elämäni tärkeimmistä ihmisistä. Vaikeina aikoina huomaa ketkä ovat niitä ihmisiä, jotka pysyvät rinnalla tapahtui mitä hyvänsä. Olemme saaneet uskomattoman paljon avuntarjouksia ja apua, mistä olen hurjan kiitollinen. On ollut opeteltava ottamaan apua vastaan ilman, että pystyisin heti "maksamaan" takaisin. Ajattelen, että meidän vuoromme auttaa tulee kyllä.

Hilda on vuodessa kolminkertaistanut painonsa ja kasvanut parikymmentä senttiä pituutta. Hän on oppinut melkein kääntymään selältä vatsalleen, ja olen varma, että hän sen taidon vielä oppii. Hän tarttuu leluihinsa ja kommunikoi äänillä, eleillä ja ilmeillä. Hän syö ja juo hyvällä ruokahalulla, eikä ole hetkeen tarvinut edes flunssien aikana nenämahaletkua. Hän osaa kertoa meille jo monta asiaa. Hän on selvinnyt useasta flunssasta ja näyttänyt epäilijöille. Hän on saanut lääkäreiden asenteen muuttumaan. Hän on saanut äärettömästi rakkautta osakseen ja vähintään saman verran antanut sitä meille. Hän tuntee, hän näkee, hän kuulee. Hän on arvokas. Hän on täydellinen!

Hilda muutaman päivän ikäisenä 0,5litran pullon vieressä...

... ja vuoden iässä samanlaisen pullon vieressä
(Kuva Heini Andolin)


Onnea rakas Hilda-hippunen! Viikonloppuna juhlitaan!

(Kuvat Heini Andolin)

30 kommenttia:

 1. Kiitos Jumalalle!�� �� Suunnattoman paljon Onnea, haleja ja pusuja ihanalle Hildalle!�� Rakkaudella toivottaa Beeta ��

  VastaaPoista
 2. Onnea Hildalle! Aivan ihania kuvia. Suloinen lapsi.

  VastaaPoista
 3. Hilda sai sittenkin upottaa varpaansa nurmikkoon! Onnea Hildalle ja jaksamista teille vanhemmille!

  VastaaPoista
 4. Olen jonkin aikaa seurannut blogiasi ja nyt on pakko kirjoittaa. Paljon onnea suloiselle Hildalle! Hän on niin kaunis pieni ihminen!
  Meilläkin on 4v Minttu-tyttö jolle ei alkuun paljoa elinennustetta annettu. Myös hän on näyttänyt epäilijöille mikä pieni sisupussi on.
  Paljon rakkautta ja ihanaa kesää perheellenne.
  t. Mirka ja Minttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ihanaa ja rakkaudentäyteistä kesää myös teille oman pikku taistelijasi kanssa <3

   Poista
 5. Eksyin vahingossa blogiisi ensimmäistä kertaa juuri tänään, Hildan syntymäpäivänä! Oikein paljon onnea pienelle ihmeelle!! Hilda on hyvin suloinen <3 Tippa linssissä olen lukenut blogiasi. Toivon teille ihania päivä yhdessä <3 T: Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Tervetuloa lukijaksi ja aurinkoista kesää sinulle!

   Poista
 6. Oi ihana ilon ja onnen päivä! Paljon onnea ja siunausta yksivuotiaalle Hildalle ja tietysti koko perheelle. Muistan niin hyvin vuoden takaiset tunnelmat. Ihana, pieni Hilda! Onnea ja iloa jokaiseen päivään, rakkautta ja Isän huolenpitoa ❤️!

  VastaaPoista
 7. Lämpöiset Onnittelut Hildalle! Hilda on saanut mahtavat vanhemmat ja valtavasti rakkautta.
  T. Tiina

  VastaaPoista
 8. Hei te ihanat sukulaiset.

  Kun ensi kertaa rukoilin Hildan puolesta, minun täytti koko kehoni suuri rakkaus, ja se kummmallinen tunne sen jälkeen, en pysty sitä sanoin kuvaamaaan, mikä se tunne oli, mutta tiesin, että saatte Hildan pitää. Valtavan suuri kiitos nousee Taivaalliselle Isällemme hänestä janiistä monista, monista huokauksista ja rukoksista, joita Hildan ja koko teidän perheen puolesta on lähetetty Taivaan Isälle, hönellä on vieläkin kaikki "kortit" kädessään, joita me ei voida aavistaa, mitä kaikkeehyvää me niistä käsistä saadaan.
  Paljon onnea Hildalle ja teille koko perheelle ja Taivaan Isän tunsasta siunausta ja voimia joka päivälle tästä eteenkin päin.
  Olette rakkaita.
  Anneli

  VastaaPoista
 9. Teidän pieni ihme Hilda.Jo äitini kohdussa sinä minut muovasit minä olen suuri ihme ja minä kiitän sinua siitä. Jokainen lapsi on ihme. Jokainen syntymä on ihme ja juuri niin kuin sanoit jokainen lapsi, sisar tai veli tai läheinen joka sairastaa kasvattaa meitä ihmisinä ja lähentää Jumalaan. Sinun kädessäsi on päivieni määrä. Saamme kiittää jokaisesta päivästä minkä saamme elää toistemme kanssa ja rakastaa. Usein juuri se joka on heikoin osoittaa meille sen mitä on oikea vahvuus silloin kaikki turha ja maallinen jää toiseksi ja saa meidät turvaamaan yksin Jumalaan ja Hänen apuunsa. Onnea ja Siunausta Hildalle ja teidän koko perheelle.

  VastaaPoista
 10. Onnea ja Jumalan siunausta koko perheelle <3. T. Piia

  VastaaPoista
 11. Hilda olet pieni ihme, Jo äitini kohdussa sinä minut muovasit minä olen suuri ihme ja minä kiitän sinua siitä. Paljon Onnen ja Ilon päiviä teille koko perheelle pikku prinsessan kanssa. Taivaan isän huolenpitoa jokaiseen päivään.

  VastaaPoista
 12. Onnea suloiselle Hildalle <3
  Kaunis tyttö hänestä kasvanut!

  VastaaPoista
 13. Suloinen aurinkoinen tyttö �� paljon onnea Hilda! Jumalan siunausta koko perheelle!
  T. Ella ja kissat

  VastaaPoista
 14. Yhden vuoden olet saanut jatkaa elontiellä Hilda pienoinen. Hyvä eteenpäin on jatkaa, kun on turvanasi parvi enkelten. Taivaan Isän siunausta 1-vuotiaalle pikku-Hildalle. Ihania synttäreitä. Teillä on ilonpäivä.

  VastaaPoista