torstai 8. kesäkuuta 2017

Uusi maski vpap-laitteeseen

Kerroin aiemmin haasteista, joita meillä on ollut vpap-laitteen kanssa. Alun jälkeen Hilda ei suostunut nukahtamaan maski naamalla, joten jouduimme kikkailemaan sen hänen naamalleen hänen nukkuessaan. Keskimäärin Hilda nukkui maskin kanssa 2-3 tuntia yössä, jonka jälkeen maski oli pakko ottaa pois, koska huuto ei loppunut millään muilla keinoilla. Myös laitteen ääni oli järkyttävän kovaa, enkä itse saanut siinä metelissä nukuttua. Ääni oli samanlainen jo kokeilujaksolla sairaalassa, eikä siihen puututtu, joten ajattelin että kai sen sitten kuuluu pitää moista ääntä. Meillä on jopa sairaalassa otettu video, jossa ääni kuuluu. Sen nähtyään siskoni kauhisteli, että tuonko vieressä pitäisi pystyä nukkua.

Nyt kun Hilda on infektion takia sairaalassa, laitteen muistikortti luettiin, ja lääkäri oli tyytyväinen tuloksiin: ei liikaa vuotoja. Kävin kuitenkin juttelemassa asiasta hoitajan kanssa, joka oli perehtynyt näihin asioihin, ja hän oli sitä mieltä, ettei mitään isoja ääniä pitäisi kuulua. Hän toi meille toisenlaisen maskin kokeiluun.

Eilen laitoin uuden maskin Hildalle ensimmäistä kertaa enkä meinannut uskoa korviani: lähes minkäänlaista ääntä ei kuulunut. Aloin jopa epäillä, ettei laite ole päällä, mutta kyllä se vain oli! Ensinnäkin sain laitettua maskin Hildalle ilman suurta protestia, toiseksi hän nukahti tyytyväisenä aikansa katseltuaan maski naamalla ja kolmanneksi hän nukkui uuden äänettömän maskin kanssa heräten vain kahden tunnin välein annetavan lääkkeen vuoksi. Olen niin iloinen ja toiveikas kunnon yöunien suhteen. Edellisen maskin saatuamme olin niin masentunut, että tätäkö tämä on. Tyttö ei millään tottunut maskiin eikä meillä nukkunut äiti eikä tytär.


Hilda on nyt kolmatta yötä sairaalassa. Keuhkoista kuuluu edelleen vinkumista, joten Ventolinea menee tiheään tahtiin. Hänen olonisa on kuitenkin selkeästi parempi. On ehkä maailman parasta saada pieneltä aurinkoisia hymyjä muutaman päivän tauottoman itkun jälkeen. Tänään, kun menin sairaalaan neiti niin ilahtui nähdessään minut. Sydäntä lämmitti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti