keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Tiistai 16.1.

Minulta toivottiin postausta meidän arjestamme, siitä mitä teemme päivisin. Minusta tuntui, ettemme me oikeastaan tee juuri mitään, joten päätin pitää yhtenä päivänä kirjaa päivän kulusta. Tämä nyt on vain yksi päivä, mutta itsekin oli ihan mielenkiintoista kirjata päivän touhuja ylös. En nyt jokaista vaipanvaihtoa tai vauvan imetystä, ym. siihen kirjannut, mutta pääosin päivän tapahtumat ja suunnilleen oikeisiin aikoihin. Päivässä seikkailee myös Iisak-niminen heppu. Meillä oli sunnuntaina ristiäiset, ja sillä nimellä Hildan pikkuveljeä kutsutaan tästä eteenpäin.

Jukka herää tänään aikaisin. Itse havahdun vasta, kun Iisak vaatii maitoa kello 7.30. Jukka on juuri lähdössä töihin. Pikainen yökuulumisten vaihto: Hilda oli juonut yhden pullollisen maitoaan aamukuudelta ja Iisak myöskin vain kerran. Hilda on nukkunut koko yön poikkeuksellisesti ilman vpapia.

7.50 Poikien herätys. (Iida on äidillään)

8.00 Syön poikien kanssa aamupalan. Pojat leikkivät, viikaan kuivia pyykkejä kaappeihin.

Anton puristaa Danielille appelsiinimehua.


8.45 Isopappa hakee pojat, molemmat pienet heräilevät. Aikomuksenani oli vielä hetkeksi kellahtaa heidän viereensä, mutta tällä kertaa jää haaveeksi.

9.00 Ystävä laittaa viestiä, että sopiiko tulla extempore käymään. Lapset ovatkin juuri jatkaneet molemmat uniaan, mutta koska minua ei edes väsytä hyvien yöunien takia, suostun ilomielin: oikeastaan tämä on juuri sitä mitä kaipasinkin juuri nyt! Aikuinen seura!

9.15 nousen sängystä ja pistän päivän ensimmäisen pyykkikoneellisen pyörimään. Vauvan syntymä on moninkertaistanut pyykkimäärän. Niin pieni kuin hän onkin, niin pyykkiä hän tekee tällä hetkellä eniten meidän perheestä! Myös tiskikone on lähes täynnä, joten pistän senkin päälle ennenkuin tiskivuori ehtii kasvaa. Järjestelen muutenkin vähän paikkoja.

9.30 Iisak heräilee. Nostan hänet ylös sängystä, tehdään aamutoimet: pesut, vaipan- ja vaatteidenvaihdot ja imetys. Kerrankin sänky on kuiva yön jäljiltä. Pitää muistaa ostaa koon 3 vaippoja tänään. Pojan kasvuvauhti on älytön! Veljiinsä tullut siinä asiassa; kaikki kolme ovat olleet samanlaisia pienenä.

10.00 Annika tulee ja juodaan kahvit. Iisak torkahtelee välillä Annikan sylissä.


11.00 Pyykit kuivumaan ja uusi koneellinen pyörimään.

Mikähän mahtaa olla meillä tyttöjen (vai äidin?) lempiväri..


11.45 Hilda herää poikkeuksellisen aikaisin. Vaipanvaihdot, pesut ja lounas. Hilda syö juureksia ja naudanlihaa rasvalisällä ja d-vitamiinitipoilla höystettynä. Koko iso purkillinen uppoaa hienosti.

12.20 Iisak nukahtaa (vahdinvaihto) ja Annika lähtee hakemaan omaa eskarilaistaan. Leikitään ja seurustellaan Hildan kanssa jumppamatolla.
Iisak herää sittenkin melkein samantien, joten otetaan hänet mukaan leikkimään. Nukahtaa rinnalle 12.45. Myös Hilda vaikuttaa väsyneeltä. Taisi herätä liian aikaisin. Mennää sänkyyn pötköttelemään pikkuveljen viekkuun. Tuijotellaan hetki toisiamme, kunnes jätän Hildan hetkeksi rauhaan ja tyhjennän tiskikoneen. Hilda on laittanut sillä aikaa itselleen tutin suuhun ja torkahtaa ihan hetkeksi. Toivoisin hänen nukkuvan vähän pidempään, sillä tänään on fysioterapiapäivä.

Iisakilla on Antonin vanhat potkuhousut, jotka Antonin mukaan on melkein antiikkia.


13.00 Isopappa tuo Danielin ja vaihdetaan muutama sana. Daniel kertoo eskaripäivästä. Hiihto oli ollut kuulemma tyhmää.

13.30 Surffailen netissä ja maksan laskuja, jonka jälkeen laitan pyykit kuivumaan. Hilda katselee sitterissä.

Sitterissä on mukava joskus istua ja katsella ympäristöä.


14.00 Yritän saada Hildaa viihtymään kyljellään (molemmin puolin) ja vatsallaan lattialla, mutta tyttö itse on eri mieltä. Hänen mielestään on kivempaa seurustella äidin kanssa. No pienetkin hetket ovat hyväksi.

"En jaksa!"


14.15 Anton, Samuel ja Iida tulevat kotiin ja syömme välipalan. Hilda syö hedelmäsoseen. Siivoan keittiön, jonka jälkeen Hilda viihtyy sylissäni.

15.15 Fysioterapeutti tulee jumppaamaan Hildan kanssa. Isoilla lapsilla sillä aikaa peliaika. Meidän perheessämme on päivittäin tunti aikaa pelata kännykällä, tabletilla tai pleikkarilla. Anton ja Daniel lähtevät mielummin ulos, sillä Danielilla on tänään pelikielto. Lopulta Iidakin menee mukaan, ja vain Samuel käyttää tänään peliaikansa. Hildan jumppa sujuu tänään hienosti ja saamme uusia vinkkejä tai tarkennuksia jumppaohjeisiin. Fysioterapeutti saa Hildan viihtymään paremmin vatsallaan ja kyljellään lämmiteltyään ensin tyttöä siihen. Pidän kovasti Hildan fysioterapeutista.

Fysioterapeutilla on tänään mukanaan hieno tärisevä kettu, josta pidän kovasti.


15.30 Iisak herää.

16.30 Danielin paras kaveri tulee leikkimään meille pitkästä aikaa, ja poikien jälleennäkeminen on varsin riemullinen.

16.40 Jukka tulee kotiin ja syömme ruuan. Tänään on ruoka valmiina, joten ei tarvitse kuin lämmittää se. Normaalisti valmistelen ruuan aamupäivällä niin pitkälle, kuin mahdollista, jotta sen valmistamiseen kuluva aika ei ole lapsilta pois iltapäivällä.
Myös Hilda syö.

17.00 Jukka vie Iidan balettiin ja Samuelin serkuille. Anton viihdyttää Iisakia, jotta saan syötettyä Hildan loppuun. Hildan suu aukeaa taas reippaasti. Ruuan jälkeen Hilda ilmoittaa, että hänellä on kakkahätä, ja sinnehän se kakka tulee pottaan. Joku siinä potalla istuessa alkaa ihan naurattaa. Hilda naurahtaa monenmonta kertaa. Olisipa ihanaa, kun neiti oppisi oikein kunnolla kikattamaan. Nyt hän tavallaan nauraa vain "ensimmäisen tavun".

17.20 Jukka tulee kotiin. Hilda innostuu, kun isä keskittyy häneen, ja he vaihtavat päivän kuulumiset. Hildan mielestä paras paikka on äidin ja isän sänky ja köllöttelemme siinä kaikki neljä. Jos Hilda ei muualla viihdy, niin varmimmin hänet saa rauhoittumaan tuomalla sängylle pötköttämään.

17.30 Anton lähtee kummisetänsä kanssa Minettiin jäätelölle huomisen nimipäivänsä kunniaksi.

18.10 Jukka hakee Iidan baletista ja Antonkin saapuu jossakin välissä.

19.30 Isommat lapset syövät iltapalan ja tekevät iltatoimet. He katsovat hetken Iidan balettinäytöstä Jukan kanssa dvd:ltä.

20.15 Iisak nukahtaa ja Hilda syö iltapuuron, Jukka syöttää. Koko iso annos uppoaa hyvin.

20.30 Siskoni tuo Samuelin ja jää hetkeksi aikaa seuraksemme. Kaikki isosisarukset menevät sänkyihinsä. Anton saa vielä lukea. Hildaakin väsyttää hetken aikaa, mutta kokemus kertoo, että jos hän nukahtaa tässä vaiheessa, yö menee pieleen. Paras aika on nukahtaa kahdentoista maissa, jolloin
yleensä yö sujuu. Muutoin hän herää yöllä valvomaan tuntikausiksi. Tänään hän toki heräsi pari tuntia normaalia aiemmin, joten väsymys on taattu. Iisak herää taas.

Jukka tekee illalla töitä ja minä olen Hildan ja Iisakin kanssa meidän makuuhuoneessamme. Seurustelua ja iltatoimien tekemistä. Aamulla unohdin pestä Hildan hampaat ja antaa Flixotiden. Erilainen aamu saa näköjään unohtamaan rutiineja. Hilda pitää hampaiden pesusta ja tarkistaa itsekin vielä harjalla äidin pesujäljen.

Unipupun halimista.


23.20 Iisak nukahtaa.

23.30 Hildaa ei enää yhtään väsytä. Hän on kovin hyväntuulinen. Jukka antaa hänelle melatoniinia, kuten joka ilta nykyisin.

00.00 Hilda kuorsaa. Ja Iisak herää. Pakko vaihtaa hänelle vaippa syömisen jälkeen, sillä en raski nukuttaa kakat housussa. Tästä hän virkistyy kovasti.

01.40 Otan sitterin sänkyyn ja yritän saada poikaa nukkumaan siihen. Väsyttää! Ei tehoa.

3.30 Iisak on vieläkin hereillä ja Hilda herää. Jukka ottaa Iisakin ja Hilda onneksi viihtyy omassa sängyssään hiljaa ja nukahtaa sinne omia aikojaan. Iisak nukahtaa vihdoin jossain vaiheessa, en enää pysy kärryillä! Nyt jää yöunet lyhyiksi, sillä koululaisilla on kahdeksan aamu (eli seitsemän aikaan herätys) ja aamuyhdeksältä on Iisakin neuvola. En yhtään pidä aamukäynneistä missään, kun meidän rytmimme on mitä on. Tähän saakka Iisak on tajunnut hienosti, että yöllä nukutaan, mutta nyt joku piti hereillä, ja mukava päivä sai hieman raskaamman lopun.

(Samalla kun yritän saada poikaa nukkumaan kulutan aikaa ja kirjoittelen tätä kännykällä julkaisukuntoon. Huomenna vielä kuvien lisäys ja julkaisu.) Hyvää yötä, vihdoin!

10 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! Teillä kyllä tapahtuu paljon, mutta mukavasti näyttää arki rullaavan. Itse elän niin erilaista arkea, on mukava lukea teidän touhuista!

  Nuo yövalvomiset on kyllä rankkoja, toivottavasti tuo jäi ainutkertaiseksi... Ja herääkö Hilda siis yleensä yöunilta vasta 12 aikaan?
  Mukavia päiviä teille toivottelee Marsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä päivänmittaan tapahtuu. Itsestä vaan tuntuu, etten tee mitään :D Olipa muuten kummallinen päivä, kun ei tarvinut kertaakaan olla erotuomarina, vau!

   Hilda herää yleensä yöunilta 14 aikaan. Eilen heräs siis poikkeuksellisen aikaisin. Joskus hän herää aamulla ihan normaaliaikaan (7-9), mutta nukahtaa pian uudelleen ja nukkuu 14 saakka, mutta pääsääntöisesti nukkuu suorilta sinne asti.

   Poista
 2. Kiva kun teit tälläisen postauksen,näitä on aina kiva lukea siis ihan tavallisesta arjesta.
  Ja tuohon ettet muka tee mitään,niin kyllä sä teet paljonkin oot Äiti! Mutta yleensä itse on niin sokea sille ettei huomaa mitä päivän aikana tapahtuu...
  Lisää näitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, äitiys on tärkein työ mitä mulla koskaan tulee oleen. Uskon, et lapset vielä osaa arvostaa sitä, et oon niiden kans kotona, vaikka ”vaan olisin”. Muistan omasta lapsuudesta kuinka ihanaa oli, kun aina oli joku kotona, kun tuli koulusta, eikä tarvinut tyhjään kotiin mennä. Aikansa nyt tällaista elämää. Eikä äitiys tietty siihen lopu, kun palaan töihin.

   Poista
 3. Tosi kiva postaus! Näitä olisi kiva lukea enemmänkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Täytyy aina välillä pitää päiväkirjaa :D

   Poista
 4. Voi miten paljon vauva onkaan kasvanut! Ihanan pyöreät posket! <3 Ihana kirjoitus teidän arkipäivästä oli, tehän touhusitte vaikka kuinka paljon. t.Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Iisakilla oli juuri eilen neuvola, ja painoa oli tosiaankin tullut: tasan kaksi kiloa syntymäpainosta viidessä viikossa. Maito maistuu ja on ilmeisen ravitsevaa :D

   Poista
 5. Ihana lukee tällaistskin postausta teiltä. :)

  VastaaPoista