lauantai 20. tammikuuta 2018

Uusia asioita

Hildan päivässä tapahtui eilen monta uutta asiaa. Ensiksi hän jäi aamulla nukkumaan niin, että Erhosta tuli hoitaja meille. On hän toki kerran aiemminkin jäänyt Erhon hoitajan kanssa, mutta tällä kertaa oli eri hoitaja ja pidempi hoitoaika. Meillä meni oikeastaan koko päivä Taysissa vauvan kanssa munuaistutkimuksissa. Hildalla oli mennyt hoidossa oikein hyvin. Itse jännitin vähän suostuuko hän syömään, kun sen suhteen on välillä ollut vaikeuksia, mutta mitään ongelmaa ei siinäkään ollut esiintynyt. Hyvin oli tyttö syönyt. Myös potta-asiat olivat hoituneet ja neiti oli kovasti kertonut kuulumisia.

Hilda oli herännyt normaalia aiemmin, joten nukahti kesken leikkien iltaunille.


Toinen uusi asia oli veden hörppiminen lasista. Hilda oli hyvin kiinnostuneen oloinen, kun join itse vettä. Kysyin ottaisiko hänkin ja kokeilin antaa, niin Hildahan joi kuin vanha tekijä. Otti vielä lisääkin. Hän vaikutti itsekin olevan innoissaan uudesta asiasta.

Tämä on jännää!

Illalla sitten tapahtui kolmas uusi asia. Hilda ei ole aiemmin huolinut kaurahiutaleista valmistettua puuroa, joten hänelle on keitetty puuro kaurajauhosta. Eilen meillä oli kaurajauho loppunut. Jukka olisi lähtenyt sitä kaupasta hakemaan, mutta päätinkin kokeilla kaurahiutalepuuroa. Kaikeksi yllätykseksi suu aukesi aina uudelleen ja uudelleen, ja neiti söi puuroa hyvän annoksen. Ilmeisesti suun motoriikka on sen verran kehittynyt, että hän pystyy nyt prosessoimaan jo hieman karkeampaa ruokaa. Soseissa hän on jo syönyt pieniä pehmeitä kökköjä ja lisäksi hän on haukannut pieniä paloja esim. suklaata ja keksiä.

Nukkumaanmeno viivästyi illalla (tai siis yöllä), kun kokeilimme Hildalle uutta vpapin maskia. Hän ei millään osannut nukahtaa se naamalla. Hän on tottunut nukahtamaan ilman maskia ja olemme sen laittaneet nukkuvan tytön naamalle, mutta uusi maski on erilainen ja vaikea laittaa nukkuvalle lapselle. Pitäisi oppia nukahtamaan se naamalla. Puolentoista tunnin kuluttua Jukka oli luovuttanut ja tyttö nukahtanut ilman maskia. Itse olin nukkunut jo jonkun aikaa, kun olin niin väsynyt ja Jukka sanoi hoitavansa lapset nukkumaan. Vanhalla maskilla Hilda pärjää kyllä, mutta uusi olisi mukava, kun se ei suhise yhtään. Toivotaan, että Hilda vielä tottuisi siihen.

Tänään annoimme Hildalle uutena ruokana spaghetti bolognesea. Toivon, ettei hänelle tulisi vaivoja venhästä, vaan saisimme hänen ruokavaliotaan laajennettua. Nyt hän on syönyt paremmin esimerkiksi kalaa, mistä olen iloinen. Vähän hän vastusteli tänään uuden ruokalajin syömistä, mutta söi kuitenkin lopulta monta lusikallista. Tottumiskysymys.

Paljon siis taas uusia asioita. Olen aika innoissani. Jotenkin itsekin piristyy näistä uusista asioista. Yhtenä iltana vastasin johonkin Jukan kysymykseen huokaisten. Hän kysyi tuntuuko minusta siltä, että olisin vankilassa täällä kotona. Vastasin, että tottapuhuen välillä kyllä. Onhan tämä sitovaa ympäri vuorokauden ja elämä pyörii Hildan ympärillä ja joku on hänen välittömässä läheisyydessään koko ajan. Suurimman osan päivästä se olen tietysti minä. Ilman Hildaa toki eläisin liikkuvampaa ja sosiaalisempaa elämää. Joten siitä syystä välillä suoraan sanottuna tuntuu, kuin olisin vankilassa. Joskaan tämä ei ole mikään pahin mahdollinen vankila ja pääsen hyvin iltaisin ja viikonloppuisin menemään omille menoilleni, jos vaan haluan. Rakastan olla Hildan kanssa ja elämä on hyvää ja ihanaa, mutta elämänpiiri on kaventunut huomattavasti. Jospa hänen vielä kasvaessa ei tarvitsisi esimerkiksi infektioita pelätä niin kovin, niin tilanne muuttuisi. Toivon myös hänen kehittyvän sillä tavalla, että hän joskus voisi esimerkiksi istua itse tai jopa liikkua edes jotenkin, niin sekin helpottaisi suunnattomasti elämää. Mutta nyt elämä on tässä ja elinympäristö on pieni. Se on aina piristävää, kun joku käy. Äsken Hildan kummitäti kävi meitä moikkaamassa, mikä oli ihana asia. Tykkään, kun ihmiset kysyvät saako tulla käymään. Itse tulee harvemmin pyydettyä, kun tulee tunne, että silloin pitäisi paikkojen olla tiptop ja loihtia hienot tarjottavat. Siksi minulle sopii paremmin extemporekyläilyt, kunhan hieman etukäteen tietää, niin pystyy äkkiä siivota suurimmat sotkut jne.Meillä on nyt rauhallinen viikonloppu, sillä isosisarukset ovat toisilla vanhemmillaan. Joskus on ihan mukavaa olla vain me neljä, mutta kyllä sitä päivän jälkeen alkaa jo kaivata isompia kotiin. Maanantaina taas hulina alkakoon, kun pojat tulevat kotiin. Nyt mukavaa viikonloppua lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti