torstai 15. helmikuuta 2018

Nyt se tauti vasta kunnolla iskikin!

Voihan rähmä! Luulin, että Hildan tauti olisi tällä kertaa mennyt vähän helpommin, kun aluksi hän kitisi vain yhden yön, jonka jälkeen oli ihan hyviä öitä,  mutta mitä vielä! Viime yö taas huudettiin. Nyt oli pakko passittaa Jukka sohvalle nukkumaan, että hän sai nukuttua edes hetken. Hän niin pyyteettömästi on taas hoitanut tyttöä öisin, mutta pakko on töissäkin käydä. Onneksi Iisak nukkuu yöt pääsääntöisesti hyvin, niin Hildan hoitaminen ei ollut minulle mikään ongelma. Kun nyt poikakin ei tulisi kipeäksi. Itse olin myös flunssainen, mutta nyt olo on jo parempi. Sinkkisuihke on ollut loistava apu kahdessa edellisessä flunssassani. Tauti on parantunut nopeasti.

Täytyy kyllä kehua, että Babybjörnin sitteri on ollut ihan ykkösvauvantarvike! Hilda on siinä viettänyt yön jos toisenkin kipeänä ollessaan. Viime yönäkin hän nukkui siinä ne pätkät mitkä sai nukuttua loppuyöstä. Itsekin saa vähän levättyä vaakatasossa, kun hytkyttää sängyllä olevaa sitteriä. Ostin kyseisen sitterin myös Iisakille. Vähän mietin onko turha ostos toinen sitteri, mutta oikein tarpeelliseksi on osoittautunut. Iisak viihtyy siinä mainiosti ja sitä tarvitaan päivittäin. Ja kun toinen on pesussa, on vielä toinen yleensä puhtaana. Vaihtopäälliset olisivat kyllä huiput, mutten ole löytänyt sellaisia. Tälläkin hetkellä Iisak istuu sitterissä, kun pompottelen huutavan Hildan kanssa jumppapallolla Tällä hetkellä hän huutaa taukoamatta, mikään ei auta. Pakko saada hetkeksi ajatuksia muualle ja näpytellä samalla puhelinta. Jumppapallo on myös ollut lastentarvikkeiden topkolmosessa.

Pieni kipeä rakas.


Erhosta tulee tänään pikaisella aikataululla apua. On se kyllä huippupaikka! Pärjään kyllä itseksenikin, koska Iisak on niin tyyni ja tyytyväinen poika, mutta tuntuu, että tarvitsen hetkeksi lepoa huudosta ja hytkytyksestä, ja onhan se kurjaa Iisakin olla pitkiä aikoja sitterissä. Olen nyt ajatellut, että kysyn apua, kun sitä on tarjottu.

Viimeksi muuten Hilda vähän protestoi fysioterapeutille, kun ei olisi jaksanut tehdä pyydettyjä asioita. Sitten hetken päästä kävi ovi, ja Jukka tuli kotiin. Samassa Hildan silmät syttyivät ja hän alkoi hokea: ”isssä, issä”. Olen melkoisen varma, että hän tarkoittaa sitä. Yöllä puolestaan heräsin siihen, kun joku itkien huusi äitiä. Kävin katsomassa, niin kaikki isommat lapset nukkuivat. Hetken päästä Jukka tuli Hildan kanssa kylpyhuoneesta, ja kertoi, että tyttö selvällä suomenkielellä huusi: ”äiti”. Niin kummallista! Voi kun saisin liitettyä tähän videon, niin kuulisitte itsekin, kuinka tyttö sanoo isä. Ilmeisesti vain youtuben kautta onnistuu videoiden lisääminen?


Vähän vanhempi kuva meidän sitterisankareista.

10 kommenttia:

 1. Voimia arkeen. Hienoa että osaat pyytää ja saat apua. Itseään ei kannata väsyttää loppuun. Pikaista paranemista Hildalle!
  T. Marsa

  VastaaPoista
 2. Kiitos! On kyllä ollut tärkeää oppia pyytämään ja ottamaan apua vastaan. Hienoa, että sitä on tarjollakin monesta suunnasta!

  VastaaPoista
 3. Voimia arkeen <3 ois kyllä mahtava nähdä videoita Hildasta ja voi kuinka ikävä kuva pienestä, kun on kipeänä. Täältä tulee paranatavat ajatukset sinne.

  Ja voi nuita Iisakin poskia! Oikea suloposki! Aivan ihanat lapset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Hildalla on onneksi jo vähän parempi olo. Ei ole itkenyt tänään koko päivää :)

   Yritin jo laittaa videoo youtubeen, mut ei onnistunut. Täytyy kokeilla joskus uudelleen!

   Iisakin posket on mahtavat kyllä, veljillään ollu samanlaiset. Paljon mukavampaa, kun vauva on pyöreä eikä tarvi murehtia kasvuasioita.

   Poista
 4. Ainakin Lekmer myy noita Baby Björn sittereiden vaihtopäällisiä. Hinta muistaakseni 60,- ja on eri värejä.

  Mietin juuri kyseisen sitterin ostamista keväällä syntyvälle lapsenlapselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Täytyy katsoa onko nyt myynnissä, kun aiemmin oli loppunut joka paikasta.

   Suosittelen kyllä tuota sitteriä. Meillä on ollut isommilla jos jonkinlaista sitteriä, mutta tää on ehdottomasti paras! Hintansa väärti.

   Poista
 5. Hei sellainen facebookissa kun JoiKu tekee tosi kauniita sitterin päällisiä haluamalla kankaalla, on niin kauniita 😍 Paranemista Hildalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Joskus näin fbssä jonkun tekemiä sitterinpäällisiä, mutta kuosit eivät miellyttäneet mua. Oon melko tarkka mitä kotiin tulee 🙈 Katson löytyisikö tuolta joku silmää miellyttävä kangas!

   Poista
 6. Olisko teille apua sellaisesta sähkökäyttöisestä vauvakeinusta, jos tiedät mitä tarkoitan? Ainakin Graco-merkkisiä on myynnissä, käytettyjäkin.

  Mun lapsista yksi oli vauvana vatsavaivainen ja itki yöt läpeensä. Olisimme silloin juuri tarvinneet tuollaisen mekaanisen hytkyttimen, niin olisi itse saanut välillä levätä.

  Tsemppiä ja terkkuja,
  Piia Hgistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Joskus sairaalassa kokeilimme tuollaista, mutta siitä ei vastaavaa hyötyä ollut. Meillä on aika paljon kaikkia hilavitkuttimia, ja välillä tuntuu, et tilakin loppuu kesken. Toivon, että pahimmat itkut olisi jo takanapäin. Nyt ainakin selvittiin vähemmällä huudolla, kuin aiemmin.

   Poista