tiistai 13. maaliskuuta 2018

Tiistai 13.3.

7.00 Hilda herää ja juo pullon maitoa. Jukka juottaa, niinkuin aina. Hilda on nyt muutamana aamuna herännyt "normaaliin aikaan", mikä on ollut mukavaa. Itse asiassa hän on herännyt meidän perheestä ensimmäisenä.

7.20 Minun herätyskelloni soi. Jukka laittaa Hildan potalle. Minä jatkan siitä aamutoimia. Herätän pojat ja syömme yhdessä aamupalan. Jukka lähtee töihin.

Hilda venyttelee herättyään päiväunilta.

8.30 Puen pienet ja lähdemme kävellen viemään Danielia eskariin ja Antonia ja Samuelia kouluun.

8.45 Olemme ajoissa eskarilla ja odottelen rauhassa, että Daniel saa riisuttua. Eskarikaverit ja aikuiset ihastelevat Hildaa ja Iisakia ulkona. Iisak nukahti juuri ennen eskarin pihaan saapumista, mutta herää nyt, mikä ei haittaa, sillä olemme menossa neuvolaan.

9.00 Saavumme neuvolaan. Olemme ajoissa paikalla, sillä aika on vasta 9.15.
Hilda punnitaan ja mitataan, jonka jälkeen hän odottelee rattaissa Iisakin punnituksen, mittauksen ja rokotusten saamisten ajan. Hän viihdyttää itseään katselemalla kättään. Hän etsii tutin käsiinsä ja laittaa sen suuhun. Lopulta hän nukahtaa ja puen hänelle ulkovaatteet nukkuvana. Pitkästä sairastelusta huolimatta Hilda on saanut kolmessa kuukaudessa painoa noin 600 grammaa ja painaa nyt 8055g ja on 69cm pitkä. Iisak on mennyt painossa siskostaan ohi, muttei niin paljon, kuin olin kuvitellut. Melko samanpainoisia he ovat tällä hetkellä, mutta ruumiinrakenne heillä on keskenään aivan erilainen.

10.15 Kävelemme kotiin. Iisak jää ulos nukkumaan. Hildan otan sisälle ja riisun häneltä ulkovaatteet. Hän herää ja syötän hänelle lounaaksi makaronia ja kanaa purkillisen. Sitten jätän hänet sängylle ja syön itsekin. Täytän tiskikoneen ja pyykkikoneen ja viikaan puhtaat pyykit kaappeihin. Sillä aikaa Hilda on nukahtanut. Pesen vessat ja järjestelen vähän paikkoja.

12.00 Iisak herää juuri parahiksi, kun olin aikeissa vaihtaa lakanoita lasten sänkyihin. Eipä olisi huvittanutkaan se puuha. Täytyy tehdä se illalla tai toisena päivänä.

12.40 Hilda herää imurin ääneen hyväntuulisena. Onpa hän tänään herkkäuninen. Hän pötköttelee hetken Iisakin kanssa sängyllä.13.00 Syötän Hildalle välipalan. Hilda ei mielellään söisi hedelmäsosetta. Hetken päästä isopappa tuo Danielin eskarista ja tulee vaihtamaan muutaman sanasen. Kun Hilda on syönyt sen mitä syö, tyhjennän tiskikoneen. Sitten iso kupillinen kahvia.


Minua väsyttää. Hildaa näyttää myös väsyttävän. Menemme makoilemaan lattialle, jossa Hilda innostuukin aktiivisesti itse jumppaamaan kääntyillen kyljeltä toiselle, nostellen lantiota ylös ja jalkoja vatsan päälle, sekä leikkimään leluillaan. Hän tarttuu palloon, tutkii sitä ja vie sen molemmin käsin suuhunsa. Kylläpä hän onkin nyt aktiivinen.13.50 Iisak nukahtaa.

14.15 Koululaiset kotiutuvat. Samuel tulee kaverin kanssa, vaikka olen sanonut, että ensin tehdään läksyt ja syödään välipala, ja vasta sitten kaverit ovat tervetulleita, ellei erikseen sovita. Hyväksyn kuitenkin tällä kertaa kaverin tulon, kun tämä soittaa vanhemmaltaan luvan.

Iisak herää. Koululaiset syövät välipalan ja päätän syöttää myös Hildan, jotta hän jaksaisi paremmin jumpata myös fysioterapeutin kanssa. Nyt ruoka maistuu paremmin.Pyykit kuivumaan ja uusi kone pyörimään.

15.15 Fysioterapeutti saapuu. Samantien Hilda alkaa karjua. Vahvistuu käsitys vierastamisesta. Äidin syli on tarpeen välillä. Pussailen Hildaa ja hän itkee ja nauraa samaan aikaan.
Isoilla on peliaika.

16.00 Jukka tulee kotiin ja nyt vasta Hildan olo helpottuu kunnolla. Isän tyttö. Isälle hymyillään. Jukka tulee fysioterapeutin avuksi, jotta Hilda pysyy tyytyväisenä. On mukava kuunnella ja oppia ihmiskehosta ja Hildasta asioita, joita en itse tulisi edes ajatelleeksi. Olen mielissäni siitä, kuinka fysioterapeutti löytää Hildasta uusia asioita tai selityksiä hänen kehonsa toiminnoille.
16.15 Iisak nukahtaa.

16.30 Iisak herää ja Jukka tekee ruuan. Olisi pitänyt nukuttaa Iisak ulos, jotta hän nukkuisi pidemmät ja paremmat unet, mutta en ehtinyt.

16.50 Pyydän Samuelin kaveria lähtemään kotiin, ja syömme ruuan.

17.15-18.15 Iidan tanssi. Jukka vie.

17.20 Iisak torkahtaa sitterissä. Hilda leikkii sitterilelullaan keskittyneesti kaikessa rauhassa. Hildan fysioterapeutti sanoi, että Hildan sitteri on tosi hyvä, koska siinä hänellä on hyvä asento ja hän saa pidettyä vartalon keskilinjassa. Hän saa keskivartalolleen paremmin tukea siinä, kuin syöttötuolissaan, jossa hänellä on enemmän tilaa liikkua.
17.30 Syötän Hildalle päivällistä, joka ei oikein maistu. Keittiön siivousta, pyykit kuivumaan.

Leikin Hildan ja Iisakin kanssa laululeikkejä. Hilda innostuu Tuiki tuiki tähtösestä ja seuraa viittomia tarkasti. Pienet kädet alkavat myös ”tuikkia”. Hän selvästi tunnistaa laulun, vaikken ole sitä hetkeen laulanut. Isot touhuavat omia juttujaan, aina välillä jollain on asiaa äidille tai tulevat lirkuttelemaan pikkuisille.

19.00 Antonin kanssa iltakävelylle.

19.30 Isot syövät iltapalan ja tekevät iltatoimet. Illan viimeisenä leikkinä leikkivät vielä piilosta. Onneksi ei mene kuitenkaan riehumiseksi. Hildakin syö iltapalan tai lähinnä juo maitoaan.

20.00 Iisakin iltatoimet, ja poika nukahtaa samantien.

20.20 Hildan iltatoimet: pisut, pesut, yöpuvun vaihto ja lääke.

20.30 Isot nukkumaan. Kylläpä tänään nukkumaanmeno meni mallikkaasti. Yksikään neljästä ei vastustanut sitä lainkaan.

20.50 Hilda nukahtaa ja talo on hiljainen. Tähän voisi tottua joka ilta. Tykkäisin tällaisesta normaalirytmistä, mikä meillä on tänään ollut poiketen Hildan normaalista. Iisak vielä kitisee unissaan hetken mahavaivoja, mutta rauhoittuu heti. Toivon, ettei rokotuksista tule oireita. Iltapala ja netinselailua sillä aikaa, kun Jukka tekee töitään. Hyvää yötä!


7 kommenttia:

 1. Ihana kuinka hyvin teillä menny päivä. Ihania kuvia Hildasta myös. Tulee tippalinssiin tällee äitinä kun lukee teidän kuulumisia ja kuinka hyvin teillä menee, vaikka välillä vähä huonommin. Siunausta ja jaksamista teidän arkeen!

  VastaaPoista
 2. Näitä postauksia on kyllä todella kiva lukea! :) Sinusta äitinä saa kirjoituksistasi samalla todella lempeän ja rakastavan mutta myös johdonmukaisen kuvan. Toivottavasti minusta tulisi joskus äitinä samanlainen, jos omia lapsia siunaantuu.

  Olisikin mielenkiintoista kuulla millaisia kasvastusperiaatteita teillä on, mistä ollaan ehdottomia ja mikä taas ei ole niinkään tärkeää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Mä luulen kuitenkin, että suutarin lapsilla ei oo kenkiä pitää ihan paikkansa tässäkin asiassa.

   Näin uusperheessä pidän aika tärkeänä ainakin tasapuolisuutta meijän seinien sisällä, vaikka onhan se vaikeaa. Lapset tulee eri lähtökohdista ja ovat eri luonteisia. On tässä ollut aika yhteensovittaminen.
   Itselleni on aina ollut tärkeitä säännöllinen päivärytmi. Se helpottaa jo paljon. Lapset tietävät mitä tapahtuu milloinkin. Mä oon kauheen hyvä kasvattaan muiden lapsia, mut omista en niin tiiä. Niitä katsoo liian läheltä ja asiat menee enemmän tunteisiin 😄

   Poista
 3. Ihana postaus päivästänne! Iso perhe mutta kaikki tuntuu sujuvan mukavasti. Ihana kuvia Hildasta ja Iisakista myös. Vaikutat upealta äidiltä! Kaikkea hyvää !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä kaikki sujuu. Joskus on huonompiakin päiviä meillä kaikilla. Onneks harvemmin kaikilla yhtä aikaa 😅

   Poista