tiistai 10. huhtikuuta 2018

Tautia perheessä

Meidän perhe selvisi koko talven lähes tulkoon ilman tauteja, niin uskomatonta kuin se onkin tämän kokoisessa perheessä. Nyt, kun kevät tuli, asia muuttui. Ei ole kauaa, kun Samuel ja Daniel olivat kovassa flunssassa. Meiltä jäi kaikeksi harmiksi silloin väliin minun mummini syntymäpäivät. Olin niin odottanut näkeväni sukulaisia, joita harvoin näkee, mutta emme viitsineet lähteä edes pienemmällä porukalla sinne mahdollisesti tartuttamaan muita, kun joukossa oli pikkuvauvasta vaariin ihmisiä. Enkä viitsinyt jättää kipeitä lapsia Jukan yksin hoidettavaksi myöskään.

Siitä taudista selvittiin ja muut välttyivät taudilta, mutta nyt taas Samuel on kipeä. Hän alkoi oksentaa eilen illalla ja päätä särkee ja kuumekin nousi. Hän viettää nyt aikaansa karanteenissa omassa huoneessaan, ja me muut käytämme toista vessaa, mutta voi olla, että tauti silti leviää. Samuel oli juuri eilen pitänyt Hildaa sylissä, joten on todella hyvä tuuri, ellei Hilda saa tautia. Onhan tässä jo lähes kaksi vuotta vältytty siltä kamaluudelta. Hilda ja oksennustauti kuulostaa sairaalareissulta ja tiputukselta.Hilda on alkanut herätä aamulla 8-9 aikaan, joten myös päiväunet maistuvat.

Tänään siis jää tietysti taas fysioterapia väliin, mikä on Hildan kannalta harmi, sillä viimeksi sujui jo vähän paremmin. Hilda ei huutanut kuin hetken. Itse en sillä tavalla huomaa Hildan edistymistä, kun joka päivä nään tyttöä, mutta fysioterapeutin mukaan Hilda on edistynyt. Pää pysyy pidempään pystyssä suorassa ja silmien ja pään liike on eriytynyt. Hilda on myös alkanut hieman paremmin tukeutua käsiinsä. Nyt hän itseasiassa nostelee hieman päätään päinmakuulla ihan suorallakin alustalla. Mietin, että mikä merkitys Iisakilla mahtaa olla Hildan kehitykseen fysioterapian ja kaiken muun lisäksi.

Hilda istuskelee fysioterapeutin kanssa.
Pikkeveljen kanssa.

Nämä perheessä tapahtuvat sairastelut vievät itseltäkin aika hyvin kaikki mehut pois, joten mitään ylimääräistä ei jaksa tai huvita tehdä. Pientä piristystä sentään tuli eilen postissa. Nimittäin Iisak on melkoisen isokokoinen, enkä ole löytänyt hänelle sopivanmallisia housuja Suomesta, joten tilasin Nextiltä Englannista housuja pojalle. Samalla tuli tilattua muutama kesävaate Hildallekin. Tänään fiilistelemme tulevaa kesää Hildan kanssa uudella kesämekolla.Hilda halii vauvaansa.5 kommenttia:

 1. Hilda on kertakaikkiaan niin herttainen ja kaunis nuori neiti! Tällaista suloista naiseellisuutta hänen kuvista huokuu, ja vauvanukkeakin hoitaa, ihan selkeästi tyttö jo matkii äitinsä, täältä ukopuolelta sen kyllä kuvista jo huomaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja siis Hildahan hoitaa myös Iisakia niin empaattisesti. Jos Iisak itkee vieressä, Hilda kääntyy kohti ja silittää. Joskus jopa oikeasti saa veljen rauhoittumaan. Niin suloista <3

   Poista
 2. Pikaista paranemista sinne ja toivottavasti vältytte muut kamalalta taudilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hilda on nyt lämpöinen. Kunpa ei menisi kovin huonoon kuntoon!

   Poista