perjantai 27. huhtikuuta 2018

Tautia taudin perään

Oikeasti, en tiedä miten tämä meidän kevät voi olla näin haastavaa. Juuri, kun iloitsin Hildan hyvästä voinnista, niin heti puskikin uusi tauti päälle. Hilda on huutanut viime yön lähes taukoamatta. Hän on todella limainen eikä ruoka taas maistu. Onneksi alla on ainakin kolme inahtamatta nukuttua yötä Hildalla.

Alkaa kyllä itsellä ottaa voimille. Tämä on henkisestikin hyvin raskasta olla jatkuvasti huolissaan. Menee taas viikonlopun suunnitelmat uusiksi. Jo toinen viikonloppu, kun isot lapset ovat etävanhemmilla ja meillä sairastellaan. Flunssassa on se kurja juttu Hildan kohdalla, että hän ei suostu syömään eikä juomaan. Tämä päivä menee ainakin juomaan pakottaessa. Raskasta on.

Jukka hoiti Hildaa lähes koko yön. Itse kävin välillä päästämässä häntä nukkumaan. En tiennyt osaavani nukkua vessan kovalla lattialla, jossa hytkyttelin Hildaa sitterissä. Samantien, kun hän hetkeksi torkahti, ummistin silmäni ja nukahdin. Kokemus tuokin.

Tämä kirjoittaminen on näköjään hyvä pakokeino tästä taukoamattomasta itkusta. Tyttö-raasu itkee itkemistään sylissäni. Ihan pakko saada välillä ajatuksia muualle, kun ei ole keinoja saada itkua loppumaankaan. Nyt juottamaan tyttöä!

10 kommenttia:

 1. Paljon voimia ja pikaista paranemista. Peg-letku syömistä varten voisi vähentää sairastamista ja auttaa nesteyttämistä sairastamisen aikana. Voi kuulostaa pelottavalta mutta se on helpottanut monen perheen elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se juu pelottaa, ja kuulostaa tavallaan turhalta, kun tavallisesti Hilda syö niin erinomaisesti :/

   Poista
  2. Hyvä ettei syömisessä ole ongelmia. Ymmärsin varmaan väärin kirjoituksesi.

   Poista
  3. Joo siis tarkoitus oli ainakin kirjoittaa, että kipeänä syöminen on huonoa, mutta niinhän tuo tuppaa olemaan kaikilla. Tavallisesti, terveenä Hilda syö hyvin :)

   Poista
 2. Paranemisia suloiselle Hildalle!

  Lapseni päiväkodissa on erityislapsi. Nyt kun olen lukenut blogiasi niin suhtautumiseni tähän erityislapseen on muuttunut neutraalista ymmärtävämmäksi ja lämpimämmäksi. Olen hoksannut miten ihana tämä lapsi on.

  T: Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Ihanaa, tulipa hyvä mieli tästä kommentista. Täällä Hildan kanssa hytkytään jumppapallolla. Lääke vissiin vaikuttaa, kun nyt on hetken ollut hiljaa :) Kulmahammaskin pilkistää, ja sekin taitaa tehdä kipeää. Eiköhän tää tästä taas iloks muutu.

   Poista
 3. Mietin tässä että voisko toi limaisuus ja itkuisuus olla jotain ruoka-aine allergiaa. Varsinkin maito ja vilja allergiat voivat oirehtia niin. Tosi kurjaa että teillä yöt menneet niin huonosti. Se on tosi uuvuttavaa jos ei saa nukuttua sekä teille ja myös Hildalle itselle. Laitoin aikaisemmin tietoa teille siitä analyysista. Sieltä mä sain avun esikoiselleni kun olin vuoden heräillyt monia kertoja yössä hänen kanssa. -Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehän ollaan Hildan kohdalla pohdittu juuri maito- ja vilja-allergiaa tai yliherkkyyttä aikanaan, enkä oo vieläkään varma sopiiko ne. Hilda ei maitotuotteita huoli, paitsi infasourcea (ravintoliuos) ja viljoista vaan gluteenitonta kauraa.
   Mutta kyllä tää siis nyt on ihan tautia. Hilda on jo pitkään tavallisesti nukkunut hyvin ja muutenkin ollut tyytyväinen tyttö. Meillä on nyt isommat ollu flunssaisia, eli eiköhän tää Hildallakin oo sitä. Tämmöistä meillä oli eka vuosi vähän väliä. Sitä en tiedä miks nyt meni näin pahaksi. Ainakin Flixotide-lääkitystä pienennettiin juuri. En tiedä voisiko se vaikuttaa.

   Poista
 4. Meilläkin tämä kevättalvi ja kevät olivat erityisesti tautirikkaita. En muista toista sellaista vuotta .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa mietittiin voisko siitepölykin sekä katupöly vaikuttaa jos on yhtään astmaattista oirehdintaa. Lääkärin mukaan näin pienillä siitepölyallergiaa ei vielä esiinny, mutta tiedä häntä. Lääkäreiden mukaan myöskään äidin syömät ruoka-aineet ei vaikuta imetettävään lapseen, vaikka kokemus kertoo muuta.

   Poista