lauantai 19. toukokuuta 2018

Hilda rannalla

Nyt on Hildan kolmas kesä, mutta tänä kesänä hän on kokenut monta kesäistä asiaa ensimmäistä kertaa. Viimeisin ihmeteltävä asia oli uimaranta. Ensimmäinen kesä meni surullisissa merkeissä, kun odotimme ja pelkäsimme tytön kuolemaa ja viime kesänä nyt ei paljon rantakelejä ollutkaan. Nyt puolestaan säät ovat viime päivinä hellineet, vaikkei kesä ole virallisesti edes alkanut vielä.

Isommat lapset ovat hellepäivien tultua kovasti halunneet uimaan, tai no kastautumaan, ja leikkimään rantaleikkejä. Onhan vesi vielä melko kylmää. Siispä olemme käyneet nyt muutamana päivänä rannalla. Meillä on ihan vieressä pieni järvi, joten sinne on ollut helppo kävellä.

Hilda pääsi kastamaan varpaansa veteen, ja huomasi, että vesi todellakin on kylmää. Samantien, kun jalat osuivat veteen, hän veti ne niin ylös kippuralle, kuin suinkin sai. Sen sijaan paljon mukavampaa oli tunnustella rantahiekkaa käsin ja jaloin, ja sitä Hilda tekikin oikein antaumuksella. Erityisesti jaloilla oli ihana tonkia hiekkaa. Taas uusi mielenkiintoinen asia. Olen iloinen siitä kuinka rohkea tyttö Hilda on tunnustelemaan eri asioita. Hänellä ei onneksi ole ainakaan tämän suhteen aistiyliherkkyyksiä, vaan hän näyttää pitävän eri pintojen ja materiaalien tunnustelusta. Häntä saa myöskin käsitellä ihan miten vaan, eikä hän hätkähdä raisummistakaan leikeistä. Se mahdollistaa paljon asioita, tai ei ainakaan poissulje mitään.

Tässä muutama mainio kuva Hildan ensikosketuksesta hiekkaan. Tuli mieleeni, että täytyisi ostaa lisää taikahiekkaa kotiin, ja pistää tyttö välillä kotonakin hiekkalaatikolle nautiskelemaan.6 kommenttia:

 1. Ihana kun Hilda tuntuu nauttivan:) Toivotaan, että tästä seuraa lämmin kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti kyllä nautti. Todellakin toivotaan, että säät suosivat tänä kesänä. Haluaisin mahdollistaa Hildalle paljon hyviä, ehkä uusiakin kokemuksia. Kun vain olisi terveyttä, niin olisi mukavaa käydä eri paikoissa, ym.

   Poista
 2. Tunnen selittämätöntä iloa, että taistelitte tyttärenne elämän puolesta ja että hän saa kokea ihania asioita ja te muu perhe yhdessä hänen kanssaan <3

  VastaaPoista
 3. Voimia koko perheelle, erityisesti pienelle Hildalle 😀

  VastaaPoista