tiistai 1. toukokuuta 2018

Vappuja!

Hilda voi eilen jo sen verran hyvin eikä keuhkoistakaan kuulunut lääkärin mukaan pahoja ääniä, joten saimme päättää lähdemmekö kotiin, ja mehän lähdimme! Hain siis eilen Hildan ja Jukan kotiin, ja täällä on ollut kyllä niin iloinen ja tyytyväisen oloinen tyttö. Eilen kävimme jo hieman ”vappuajelulla” ulkona, kun oli niin hieno ilma eikä tyttö tarvinnut lisähappea.

Vappuajelu


Olin siis yhden yön ja aamupäivän kahdestaan Iisakin kanssa kotona ja pääsin maistamaan hieman tavallista vauva-arkea. Vaikka olikin kurjaa, että Hilda oli sairaalassa, oli silti kiva päästä kokemaan hetkellisesti millaista elämä on terveen lapsen kanssa. Lähdimme kävellen kauppaan ja poikkesimme
hetken mielijohteesta minun isovanhemmillani, jotka asuvat matkan varrella. He taisivat ilahtua
Iisak-ilopillerin yllätysvierailusta.

Iisakin nukkuessa sain siivoiltua ja vaihdeltua lakanoita, jotta Hilda pääsisi pölyttömämpään kotiin, sekä tehtyä pullataikinan, sillä olin luvannut toki paistaa munkkeja vapun kunniaksi. Tuntui, kuin olisin saanut jotenkin tosi paljon aikaiseksi. Oli jotenkin ihmeen tavallista! Vaikka en koe mitenkään
erityisen raskaana meidän arkea tavallisestikaan, niin kyllä sen huomaa miten eri tavalla helppoa elämä on ilman erityislasta. Hildan kanssa mikään ei ole ihan niin yksinkertaista. Pitää miettiä minne voi mennä, miten ja milloin. Pöpöjä pitää varoa ja varmistella, ettei missään niiskuteta. Pitää punnita lähteäkö julkisille paikoille ja ottaako se riski, että sitten ollaan sairaalassa. Kaikki pitää suunnitella Hildan rytmin mukaan ja miettiä etukäteen. Ihan joka paikkaan en edes pääse kahden täysin autettavan kanssa. Kaiken kaikkiaan arkista elämää pitää suunnitella paljon etukäteen, mutta toisaalta taas pidemmän tähtäimen suunnitelmia ei kannata tehdä.Nythän Hildan rytmi oli jo todella tavallinen, ja iloitsin siitä. Hilda heräsi aamulla aikaisin ja meni illalla aikaisin nukkumaan. Joskus hän nukkui jopa pienet päiväunet. Ennen kaikkea iloitsin siitä, että Hilda nukkui täydet yöunet, ja Jukka sai siten myös nukkua yönsä. Nyt taas tietysti rytmi on aivan sekaisin ja ollaan otettu askel taaksepäin. Toivon hartaasti, että pääsemme samaan missä olimme ennen tätä sairastelua. Viime yö kotona meni aika huonosti, tyttö kitisi vähän väliä, kun häntä yskitti. Ruoka ei oikein pysy sisällä, vaan tuntuu, että sillä on suora reitti alas. Jospa tämä taas tästä pikkuhiljaa palautuisi ja Hilda paranisi.

Rentouttavaa vappua toivottelemme kuitenkin täältä sairastuvasta kaikille!


Tunnista harvinainen

4 kommenttia:

  1. Ihanaa että hilda pääsi jo kotia sairaalasta. Hyvää vappua, vaikka vähän myöhässä. Vaikka onkin ikävää että Hilda joutui sairaalaan, niin mukavaa että sait itse viettää aikaa normissa vauva-arjessa. Antaahan sekin voimaa taas jaksaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kyllä, vaihtelu virkistää. Taas jaksaa!

      Poista